Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarsministeren har fundet ny opstillingskreds efter valgkiks

Peter Christensen (V) skifter Sønderjylland ud med Sydsjælland. Han er nu folketingskandidat i Næstved.

Næstved: Forsvarsminister Peter Christensen (V) stiller op som folketingskandidat for Venstre i Næstved-kredsen.

Det er torsdag aften blevet besluttet under et opstillingsmøde i kredsen, fremgår det af en pressemeddelelse.

- På Sydsjælland er der mange af de samme udfordringer, som jeg kender fra Sønderjylland, og den geografiske placering giver mig en unik mulighed for at være til stede i kredsen, samtidig med at jeg passer min ministergerning i København, lyder det fra ministeren.

Den 41-årige forsvarsminister overtager kredsen efter partifællen Karsten Nonbo, der efter 17 år måtte forlade Folketinget ved valget i juni.

Efter folketingsvalget så det ellers ud til, at Peter Christensen var en færdig mand i politik.

Den tidligere skatteminister fik halveret sit personlige stemmetal ved valget og trak sig kort derefter ud af politik - lige indtil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nogle måneder senere ringede og bad ham afløse Carl Holst (V) som forsvarsminister.

Det sagde Peter Christensen som bekendt "ja tak" til, selv om han havde sagt farvel til politik.

Venstres kredsformand i Næstved, Jakob Mols, er tilfreds med, at forsvarsministeren nu opstilles i Næstved.

- Peter Christensen er kendt som en dygtig minister, der har et indgående kendskab til partiet og til arbejdet i Folketinget, og han kan derfor være en stærk repræsentant for Næstved-kredsen, lyder det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.