Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarsminister: Tyrkisk uro berører ikke IS-koalition

Koalitionen mod Islamisk Stat mødes onsdag og gør status. Imens knager det mellem allianceparterne.

Peter Christensen skal onsdag mødes med sine kolleger i koalitionen imod Islamisk Stat. Scanpix/Søren Bidstrup(arkiv)
Peter Christensen skal onsdag mødes med sine kolleger i koalitionen imod Islamisk Stat. Scanpix/Søren Bidstrup(arkiv)

København. Forsvarsministrene i de lande, der har bidraget med tropper til koalitionen mod Islamisk Stat, mødes onsdag. Mødet holdes kort efter, at regeringen i Tyrkiet, hvorfra amerikanske og danske fly i koalitionen flyver, har været udsat for et kupforsøg.

Det har givet en række diplomatiske efterdønninger mellem USA og EU på den ene side og Tyrkiets regering på den anden side.

Ifølge den danske forsvarsminister, Peter Christensen (V), vil uroen dog ikke påvirke kampen mod Islamisk Stat.

- Jeg forventer ikke, at det vil få nogen effekt. I den her sammenhæng er vi Nato-allierede. Vi bidrager alle til kampen mod Islamisk Stat, siger han forud for mødet i Washington.

- Det er ikke det samme, som at der politisk ikke bliver rejst bekymringer over for tyrkerne. Også i lyset af det der foregår i disse døgn. Men jeg forventer ikke, at det får nogen effekt på det militære samarbejde.

Efter en række masseanholdelser i den tyrkiske hær siger en talsmand for den tyrkiske præsident tirsdag, at de ikke vil få nogen effekt på landets indsats i kampen mod Islamisk Stat.

På mødet skal landenes ministre gøre status over missionens succes. Set med danske briller går det fremad i kampen mod Islamisk Stat, mener forsvarsministeren.

- Især i Irak har vi succes. Med støtten fra luften er det lykkes de irakiske sikkerhedsstyrker at tilbageerobre flere og større områder fra Islamisk Stat, siger Peter Christensen.

Også eventuelle kapacitetsmangler vil blive diskuteret på mødet. Der er ifølge forsvarsministeren ikke kommet nogen henvendelser til Danmark om at øge bidraget.

- Danmarks bidrag er meget stort for vores lands størrelse. Det erkendes også bredt i hele koalitionen. Derfor er det ikke Danmark, man kigger på, når man efterspørger flere militære bidrag i kampen mod Islamisk Stat, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.