Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsvarsminister afviser ikke at udvide indsatsen i Mali

Forsvarsminister Nick Hækkerup udelukker ikke, at den danske indsats i Mali kan blive forlænget ud over de tre måneder Folketinget har vedtaget.

Et dansk Herkules-transportfly som dette med støttepersonel er på vej til det uroplagede vestafrikanske land Mali.
Et dansk Herkules-transportfly som dette med støttepersonel er på vej til det uroplagede vestafrikanske land Mali.

Et bredt flertalt i Folketinget besluttede sent tirsdag aften at sende et Hercules transportfly til Mali for at støtte den franske mission i det urohærgede vestafrikanske land. Indsatsen er indtil videre bestemt til at vare i tre måneder, men forsvarsminister Nick Hækkerup vil ikke afvise, at indsatsen kan blive forlænget, skriver DR.DK.

I programmet Hos Clement på DR1 siger forsvarsministeren, at det ikke er planen at missionen skal vare mere end tre måneder, men at det kan ændre sig.

- Succeskriteriet kan jo være, hvordan FN stiller sig efter de tre måneder, og hvordan de øvrige afrikanske lande stiller sig på det tidspunkt - hvordan vurderes terrortruslen, og så videre, siger ministeren.

På spørgsmålet om Danmark vil sende fly, som vi gjorde det i Libyen, hvis der er optræk til folkemord og regeringen i Mali beder om det svarer Nick Hækkerup:

- Hvis der er et folkemord, der tegner sig og hvis FN henvender sig, så vil Danmark overveje det seriøst.

Flere andre vestlige lande har udtrykt støtte til Frankrigs indgreb i konflikten blandt andet USA.

Amerikanerne vil dog ikke bidrage militært til at løse konflikten, der vil blive tale om »logistisk hjælp«, siger talsmand for Det Hvide Hus Jay Carney, der dog ikke uddyber nærmere, hvilken form for logistisk hjælp, amerikanerne overvejer.

Ifølge den franske præsident Francois Hollande, vil franskmændene først stoppe aktionen i Mali og trække tropperne ud, når det vestafrikanske land er stabilt og sikkert og har et solidt politisk system.

- Når vi stopper vores indgriben, skal Mali være sikkert, have legitime myndigheder. Landet skal have en valgproces, og der skal ikke længere være terrorister, der truer Malis territorium, siger Francois Hollande ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Aktionen foregår i samarbejde med en række afrikanske allierede, og tirsdag fortalte en talsmand for forsvaret i Nigeria, at de vil bidrage med 900 soldater til kampen mod oprørerne Mali.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.