Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forsker: Fredericia-ballade er snart glemt

Hvis byrådet i Fredericia holder lav profil og dropper skænderierne året ud, er der god chance for, at sagen om Thomas Banke snart går i glemmebogen, vurderer kommunalforsker.

Thomas Banke-polemikken har god chance for at gå i glemmebogen, vurderer kommunalforsker.
Thomas Banke-polemikken har god chance for at gå i glemmebogen, vurderer kommunalforsker.

Sig ordet »Fredericia«, og de fleste danskere vil givetvis tænke på balladen omkring afgående borgmester Thomas Banke (V).

Fredericiansk lokalpolitik har fyldt uforholdsmæssigt meget i de danske medier i de seneste uger, hvor Banke-sagen har skabt avisforsider og TV-indslag i massevis. Fredericia er blevet synonym med politisk kævl og ufred, men nu træder borgmesteren tilbage, og hvis byrådet undlader at indlade sig på nye skænderier, vil der næppe gå længe, før balladen er glemt.

Sådan lyder vurderingen fra kommunalforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet, der roser byrådspolitikerne i Fredericia for deres erklærede mål om at genoprette kommunens gode navn.

- Der er kun én ting, de kan og skal gøre: Frem til kommunalvalget (i november, red.) skal de opføre sig ordentligt og voksent. De har ikke brug for mere opmærksomhed, så de skal sørge for at komme i arbejdstøjet og få fokus på den daglige drift, siger Ulrik Kjær, der advarer mod at falde for fristelsen til politiske drillerier.

- Hvis der kommer mere ballade, vil der blive lagt ekstra meget mærke til det. Men lige så hurtigt, som de landsdækkende mediers interesse for Fredericia opstod, lige så hurtigt forsvinder interessen igen, hvis byrådet holder sig i skindet. Tiden arbejder for dem, siger han.

Byrådsmedlem Jane Findahl (SF) er helt i tråd med kommunalforskeren. Hun glæder sig over, at et enigt byråd mandag aften vil udnævne løsgængeren Kenny Bruun Olsen som ny borgmester.

- Nu handler det om at genoprette Fredericia Kommunes gode omdømme. Vi er alle sammen enige om, at det sker gennem sikker drift og troværdig ledelse, siger hun.

Afgående borgmester Thomas Banke går en uvis, politisk fremtid i møde. Den tidligere formand for Venstres Ungdom trækker sig helt ud af byrådet, men ifølge Ulrik Kjær kan man endnu ikke dømme ham færdig i dansk politik.

- Manden er jo ikke dømt for noget. Det er medierne, der har dømt ham, ikke domstolene, siger kommunalforskeren.

- Thomas Banke har fået en ordentlig politisk lussing af en størrelse, der betyder, at han ikke bare lige kan få et comeback. I og med at det blev så højdramatisk, kan han ikke bare rejse sig og forvente at blive borgmester igen, men det er bestemt ikke udelukket, at han kan komme i byrådet igen, hvis han ønsker det, vurderer Ulrik Kjær.

31-årige Thomas Banke nåede at være borgmester i Fredericia i tre år og to uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.