Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fornyet tvivl om Lars Løkkes GGGI-forklaring

Lars Løkke Rasmussen bør lægge al dokumentation frem, så sagen omkring GGGIs betaling af hans datter rejse kan klarlægges, mener S, SF og Enhedslisten. Det sker, efter et tidligere bestyrelsesmedlem har fortalt sin version af sagen.

I et interview med et koreansk magasin fortæller tidligere bestyrelsesmedlem i Global Green Growth Institute (GGGI) Kim Sang-hyup, at klimaorganisationen selv foreslog at betale for Lars Løkke Rasmussens (V) datters rejse til Rio i sommeren 2012. Det strider mod Venstre-formandens tidligere forklaring om, at der var tale om en »misforståelse« og får nu Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten til at lægge nyt pres på den tidligere GGGI-formand. Det skriver Information, der har fået artiklen i det koreanske magasin Kyunghyang Weekly oversat.

»Vi inviterede Rasmussen til Rio de Janeiro som den nye formand, der erstattede Dr. Han Seung-soo. Rasmussen afslog først denne invitation, fordi han allerede havde en aftale med sin datter. Så bad GGGI Rasmussen komme til Rio de Janeiro med sin datter på GGGIs regning. Det var sådan, det skete,« siger Kim Sang-hyup til Kyunghyang Weekly ifølge Information.

Med Kim Sang-hyups udlægning bliver Lars Løkke Rasmussen nødt til at lægge alle dokumenter frem, mener SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne.

»Løkkes forklaring hænger på ingen måde sammen med det her bestyrelsesmedlems udtalelser. Lars Løkke må se at få fremlagt de e-mails. Det er en meget problematisk sag, som vi må til bunds i. Det er i strid med Danidas antikorruptionspolitik at modtage gratis rejser, og når danske embedsmænd ikke må, går det selvfølgelig heller ikke, at Løkke gør det,« siger Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil (S) med henvisning til, at Ekstra Bladet tidligere har refereret GGGIs pressemedarbejder for, at en mailkorrespondance angående rejsen skulle være dukket op, men som offentligheden endnu ikke har set.

Lars Løkke Rasmussen holdt i oktober et fire timer langt pressemøde, hvor han fremlagde bilag fra sine rejser for GGGI og har siden tilbagebetalt de 27.000 kroner for datterens rejse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.