Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Formand: Farvel til købesex-forbud er ærgerligt

Formanden i Råbet for Socialt Udsatte er overrasket over, at regeringen ser ud til at droppe at stille forslag om at ulovliggøre købesex. Regeringspartierne sagde jo noget andet før valget.

Det bliver formentlig ikke i denne omgang, at der bliver indført et forbud mod købesex i Danmark. Det overrasker formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jan Sjursen.

- Det er overraskende i forhold til regeringspartierne, og hvad de sagde før valget, siger han.

Både SF og Socialdemokratiet går officielt ind for et forbud, hvor De Radikale er mere moderate, og kun går ind for at ulovliggøre sexkøb hos personer, der opholder sig ufrivillig i landet.

I tråd med hvad de tre partier skriver i regeringsgrundlaget, er det blevet grundigt undersøgt, om det er muligt at indføre et forbud mod købesex, men som Information i dag skriver, har regeringens koordinationsudvalg valgt at følge en indstilling fra Straffelovrådet, der taler imod et forbud. Det ærgrer Jan Sjursen.

- Rådet for Socialt Udsatte er delt i spørgsmålet, da forskellige medlemmer kan se både fordele og ulemper ved et forbud, men personligt så jeg gerne, at der blev indført et forbud mod købesex. Det er ærgerligt i forhold til at hjælpe kvinder ud af prostitution, siger han.

Jan Sjursen har hele tiden ment, at det var fornuftigt, som det står i regeringsgrundlaget, at spørgsmålet skulle undersøges nærmere. Derfor er det også en tilfreds formand, der kan konstatere, at sagen i hvert fald er blevet undersøgt, men personligt ærgrer han sig, ikke bare fordi et forbud i sig selv sender et vigtigt signal, men også fordi det ville give et mere robust grundlag for  at gøre en indsats.

Regeringen har dog igangsat flere tiltag for prostituerede i Danmark, siger Sjursen.

- Man kan altid diskutere, hvornår nok er nok, men sidste år gennemføre regeringen et program, der hedder ‘Exit prostitution’, som vi i Rådet for Socialt Udsatte har været med til at anbefale, og så er der også initiativer i forhold til handlede kvinder i dette års finanslov, siger Jan Sjursen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.