Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forligsmanden sætter de kommunale lønforhandlinger standby

Overenskomstforhandlingernes parter er gået hvert til sit. Datoer for kommende forhandlingsmøder er uvisse.

Røde faner foran Forligsinstitutionen tirsdag den 3 april 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Røde faner foran Forligsinstitutionen tirsdag den 3 april 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Det blev en kort forhandlingsdag for topfolkene i overenskomstforhandlingerne, der tirsdag har forhandlet i Forligsinstitutionen.

Kort efter klokken 18.00 gik parterne hvert til sidst uden at være kommet nærmere en endelig aftale om, hvor meget de ansattes løn skal stige over de kommende år.

»Vi har fået af vide, at vi bliver indkaldt igen, når det er hensigtsmæssigt,« siger FOA's formand, Dennis Kristensen.

I to dage har der været forhandlet intensivt om lønsystemet på det kommunale område mellem de kommunalt ansatte og KL (Kommunernes Landsforening).

Mandag blev der forhandlet til ud på natten om et lønsystem foreslået af arbejdsgiverne. Tirsdag var det så lønmodtagernes tur til at give et bud på det fremtidige lønsystem.

Ifølge Dennis Kristensen mente topforhandlerne for KL, at lønmodtagernes bud på lønstigninger umiddelbart var for højt sat. Og det fik forligsmanden, Mette Christensen, til at trække en streg i sandet for dagens forhandlinger.

Parterne har ikke fået nye datoer for forhandlinger i Forligsinstitutionen.

Men deres vurdering er, at Forligsmanden nu vil se på de øvrige knaster som lærernes arbejdstid, samt forholdene på det regionale og statslige område, inden man vender tilbage til det kommunale lønniveau.

»Hun har et puslespil foran sig. Der er rigtig mange brikker, der skal forhandles på plads på samme tid,« siger Dennis Kristensen.

De nye overenskomster skulle egentlig have været på plads inden 1. april. Men forhandlingerne brød sammen i slutningen af februar.

Siden har parterne varslet strejke og lockout, og de er én gang blevet udskudt af Mette Christensen

Hun kan udskyde en konflikt én yderligere gang. hvis hun mener, at parterne nærmer sig en løsning.

Forligsmanden bestemmer suverænt forhandlingsforløbet og indkalder parterne til forhandlinger.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.