Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forlig om dyrevelfærd og kontrol

Et forlig om dyrevelfærd skal forbedre tilværelsen for dyr i de danske stalde og under transport. Regeringen, DF og R vil tilføre området 90 millioner kroner.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre har indgået forlig på veterinærområdet.

Målet er, ifølge Fødevareministeriet, at øge velfærden for dyrene i de danske besætninger samt under transporter. Desuden skal det veterinære beredskab styrkes.

Forliget indeholder blandt andet obligatoriske sundhedsrådgivningsaftaler for større kvæg- og svinebesætninger, ændret kontrol, skærpet kontrol med dyrlæger, forbedret kontrol med dyretransporter og skærpet syn af søer for skuldersår, oplyser fødevareministeriet.

Forliget tilfører veterinærområdet 90 millioner fordelt over de kommende fire år.

Desuden vil forligskredsen styrke de juridiske kompetencer i fødevareregionerne og sammenlægge dyrevelfærdsrejseholdet og medicinrejseholdet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.