Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forhandlinger peger i retning af flere praktikpladser og faglærte - men...

Regeringen og fagbevægelsen lægger op til en praktikpladsgaranti, men det får arbejdsgiverne til at stejle.

Lars Løkke rasmussen og Lizette Riisgaard mødes til anden runde af treparsforhandlingerne.
Lars Løkke rasmussen og Lizette Riisgaard mødes til anden runde af treparsforhandlingerne.

Regeringen, arbejdsgivere og fagbevægelsen har fredag taget hul på anden runde af trepartsforhandlinger. Målet er at sikre faglært arbejdskraft, praktikpladser til alle og efteruddannelse.

Forhandlingerne har tre overordnede emner: Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer, praktikpladser og voksen- og efteruddannelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sætter på et kort pressemøde ord på de tre emner:

- Rekruttering: Hvordan sikrer vi, at virksomheder i hele landet får de medarbejdere, vi har brug for.

- Praktikpladser og flere faglærte: Vi står med den udfordring, at om føje år kommer vi til at mangle faglært arbejdskraft.

- Voksen og efteruddannelser: Er folk rustet til det moderne arbejdsmarkedet, siger han.

Mere konkret lægges der op til, at de ledige skal stå mere til rådighed, end de gør i dag ved at flytte rundt i landet efter jobbet.

Samtidig sigter trepartsforhandlingerne mod at lande en praktikpladsgaranti:

- Så elever, der påbegynder en relevant erhvervsuddannelse, i høj grad har sikkerhed for at kunne gennemføre deres praktiktid i en virksomhed, hvis de opfylder uddannelsens krav, står der i kommissoriet for forhandlingerne.

Mens fagbevægelsen presser på for en praktikpladsgaranti, er arbejdsgiverne mere tilbageholdende. DA-direktør Jacob Holbraad advarer mod, at ordet "garanti" kan give de unge en forventning om, at de ikke selv skal gøre noget for at få en elevplads.

Trepartsaftalen skal holdes inden for de eksisterende økonomiske rammer og ventes med statsministerens ord at lande "umiddelbart på den anden side af sommerferien".

Det næste møde finder sted 3. maj.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.