Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forfatterforeningen forsigtige optimister om kunster-SU

Med forbehold for at forslaget er udetaljeret, byder forfatterforeningen udsigten til kunstner-SU velkommen.

Dansk Forfatterforening er forsigtige optimister i forhold til nyt forslag fra Det Konservative Folkeparti. Free/Colourbox/arkiv
Dansk Forfatterforening er forsigtige optimister i forhold til nyt forslag fra Det Konservative Folkeparti. Free/Colourbox/arkiv

København. Det Konservative Folkeparti vil med et nyt forslag give kunstnere et år på SU efter endt uddannelse til at skyde karrieren i gang uden at skulle bekymre sig om dagpengesystemets krav.

Intentionen bliver budt velkommen hos Dansk Forfatterforeningen, der oplever, at dagpengesystemet ikke passer til virkeligheden for skabende kunstnere.

- Vi synes, det er meget positivt, at der er opmærksomhed på, at skabende kunstnere kan komme i klemme i systemet.

- Det har længe været et problem for skabende kunstnere, at dagpengesystemet - af gode grunde selvfølgelig - ikke er gearet til den profil, man har som eksempelvis forfatter, siger formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby.

Han fortæller, at man som skabende kunstner ikke arbejder på en måde, hvor man kan søge eksisterende job.

- Man stykker en indtægt sammen på mange forskellige måder. Og man har først og fremmest brug for tid til at skabe det værk, man skal ud at sælge.

- Det er dagpengesystemet slet ikke sat op til. Det tilsiger jo, at man skal søge job, som for en udviklende kunstner jo ofte slet ikke findes, siger Morten Visby.

Dansk Forfatterforening er dog ikke klar til entydigt at hylde forslaget. Dertil er det stadig for løst.

- Jeg er en lille smule tilbageholdende også, for det er et ekstremt kompliceret system. Så det er svært at vurdere, hvordan det rent faktisk vil påvirke folk.

- Vil det have effekt på retten til dagpenge efterfølgende eksempelvis?

- Så det er vanskeligt at bakke 100 procent op om det, inden det bliver mere konkret. Man kan godt være nervøs for, om det er en offentlig besparelse maskeret som kunststøtte, siger Morten Visby.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.