Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forfatter stifter indvandrerkritisk venstrefløjsparti

Blanding mellem grøn profil, rød fordelingspolitik og stram indvandrerpolitik vil vinde gehør, mener stifter.

Folketingsdebat i Folketingssalen d. 2. juni 2017, hvor en lang række lovforslag skal behandles inden Folketinget går på sommerferie.. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2017)
Folketingsdebat i Folketingssalen d. 2. juni 2017, hvor en lang række lovforslag skal behandles inden Folketinget går på sommerferie.. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2017)

Der er ni partier i Folketinget, og Pernille Vermunds Nye Borgerlige kredser om spærregrænsen i meningsmålingerne og drømmer om at komme ind i den parlamentariske varme.

Fredag melder endnu et nyt parti sig på banen i dansk politik: Uafhængige Demokrater, som placerer sig selv på venstrefløjen, men med en meget indvandrerkritisk profil.

Partiet vil lukke helt for indvandring til Danmark og i stedet hæve ulandsbistanden og sende folk ud at hjælpe i nærområderne.

Det skriver avisen Danmark, Jysk Fynske Medier.

Uafhængige Demokrater har netop fået sit navn godkendt af Valgnævnet.

Dermed skal partiets tre stiftere, Lotte Dalgaard, Malte Clausen og Lars Dehnhardt Drewes, nu i gang med den seje kamp for at få de 20.000 underskrifter, der skal til for at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Partiets frontfigur er den 50-årige journalist og krimiforfatter Lotte Dalgaard, som i en kronik i avisen Danmark fredag begrunder stiftelsen af det nye parti med en følelse af at være politisk hjemløs.

Partiet vil lukke helt for yderligere indvandring til Danmark og i stedet hæve ulandsbistanden til det dobbelte, sende håndværkere og ingeniører til flygtningelejre og oprette asylsøgningscentre i nærområderne.

»Der er alt for mange mennesker, som intet har at gøre her, i Danmark. Det er folk, der er taget herop for at søge lykken og det går ud over folk her i Danmark. Det trykker boligmarkedet og det ufaglærte arbejdsmarked. I virkeligheden en lose-lose for alle,« siger Lotte Dalgaard til avisen.

Hun peger på, at partiets kombination af venstrefløjens traditionelle grønne profil og en rød fordelingspolitik og en stram indvandrerpolitik, der samtidig er endnu mere radikal end højrefløjens, vil kunne vinde gehør hos vælgere, der som hende ikke kunne finde alt det, de søger, hos et af de traditionelle partier i enten rød eller blå blok.

»Vi er meget røde socialpolitisk, meget grønne klimapolitisk, og så synes vi også, at vi er meget røde asylpolitisk,« siger Lotte Dalgaard, der samtidig fastholder, at hendes nye parti vil fjerne integrationsydelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.