Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Foreningen Asylret kritiserer Enhedslisten for at bøje nakken

Enhedslisten bøjer sig ikke i udlændingepolitikken, siger finansordfører Pelle Dragsted til Asylrets kritik.

Enhedslisten holder årsmøde i Korsgadehallen i København fredag den 27. april 2018. På årsmødet skal der blandt andet vælges spidskandidater til folketingsvalg og EU-parlamentsvalg, samt debatteres EU og miljø årsmødet finder sted i perioden 27-29. april. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Enhedslisten holder årsmøde i Korsgadehallen i København fredag den 27. april 2018. På årsmødet skal der blandt andet vælges spidskandidater til folketingsvalg og EU-parlamentsvalg, samt debatteres EU og miljø årsmødet finder sted i perioden 27-29. april. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Foreningen Asylret går forkert, når de fredag modtager godt 600 delegerede ved Enhedslistens årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro med skilte, der kritiserer partiet for at bøje nakken i udlændingepolitikken.

Det siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted.

»Jeg forstår ganske enkelt ikke kritikken. Vi står dér, hvor vi altid har stået. Vi er ikke en del af det højreskred, vi oplever. Derfor forstå jeg slet ikke, at de retter kanonen den vej,« siger Pelle Dragsted.

Asylret beskylder i en løbeseddel Enhedslisten for at "vende ryggen til de græsrødder og ngo'er, som tidligere har udgjort Enhedslistens livsnerve".

Partiet accepterer, at asylansøgere placeres i Ellebæk, Kærshovedgård og Sjælsmark, har "total tavshed" om 24 års reglen, opdeler borgere i vestlige og ikkevestlige og taler om antallet, som Danmark kan tage imod, hedder det.

»Enhedslisten bør tale klart og tydeligt om verdens udfordringer, herunder racisme, islamofobi og fascismens genkomst,« skriver Asylret.

Pelle Dragsted kender mange af kritikerne fra aktionen for at støtte irakiske asylansøgere i 2009 i Brorsons kirke på Nørrebro.

»Jeg kender mange af dem. Jeg var aktiv sammen med dem, dengang vi havde irakerne i kirken. Så det er gode mennesker. Jeg tror, at de er meget frustrerede over udviklingen i Danmark,« siger Pelle Dragsted.

Han mener, at Asylrets uenighed med Enhedslisten stammer fra 2012. Da ville Enhedslisten ikke støtte en sultestrejke blandt 11 iranske asylansøgere.

Har Enhedsisten ikke accepteret asylcentre?

»Vi har om noget parti kæmpet for rettigheder for de mennesker, som er på udrejsecentrene. Det er fuldstændig uacceptable vilkår for de børn, der vokser op på en måde,« siger Pelle Dragsted.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.