Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forbund skuffet over Antorini-råd til praktikløse

Undervisningsministeren råd til unge uden læreplads - søg til Tyskland - er for letkøbt, mener Teknisk Landsforbund.

Der er for store sproglige og økonomiske udfordringer til, at Antorinis model bliver en succes, lyder det fra Teknisk Landsforbund.
Der er for store sproglige og økonomiske udfordringer til, at Antorinis model bliver en succes, lyder det fra Teknisk Landsforbund.

Det er for letkøbt af undervisningsminister Christine Antorini (S) at opfordre danske unge uden læreplads til at søge mod Tyskland. På den måde løser man ikke problemet med de få lærepladser i Danmark, lyder det fra Teknisk Landsforbund, der er en faglig organisation for cirka 31.200 teknikere og designere.

»Der er alt for store sproglige, økonomiske og afstandsmæssige udfordringer til, at det kan fungere,« siger forbundsformand Gita Grüning i en skriftlig kommentar.

Hun slår fast, at det ikke er lykkedes undervisningsministeren at skabe uddannelse for alle erhvervsskoleelever, og at det ikke er lykkedes at få erhvervslivet til at levere de praktikpladser, der er behov for.

»I min verden er det ikke rimeligt, at man nu forsøger at skubbe ansvaret for uddannelse over på de 16-17-årige unge og sige, at de blot kan tage til Tyskland og få en elevløn, der ikke engang kan dække omkostningerne,« siger Gita Grüning.

Christine Antorini kalder det over for Avisen.dk en fantastisk chance for unge at drage til Tyskland, hvor virksomheder efterlyser 33.000 lærlinge.

»De får en læreplads, erfaring fra udlandet på CVet og en del af omkostningerne betalt. Ja, lærlingelønnen i Tyskland er lavere, men holdt op imod, at det kun er nogle måneder af et helt liv, så bør de gøre det,« siger undervisningsministeren til netavisen.

I Danmark mangler 12.000 unge danskere en læreplads for at gennemføre deres erhvervsuddannelse som eksempelvis tømrer, kok eller frisør.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.