Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forbrugervagthund står til at miste millioner

Forbrugerrådet Tænk står til at miste fem millioner kroner ud af en samlet bevilling på 17 millioner kroner.

Arkivfoto:
Arkivfoto:

København. Forbrugerorganisationen Forbrugerrådet Tænk står til at miste fem millioner kroner ud af en samlet bevilling på 17 millioner kroner.

Det fremgår af regeringens forslag til næste års finanslov, som bliver præsenteret torsdag.

- Tilskuddet er reduceret med fem millioner kroner årligt fra 2018 og frem, som følge af en målretning af tilskuddet, lyder det.

Forbrugerrådet Tænk, som indtil 2013 bare hed Forbrugerrådet, er en tværpolitisk, uafhængig medlemsorganisation, som blev oprettet i 1947.

Forbrugerrådet Tænk har ifølge sin hjemmeside 70.000 personlige medlemmer.

Ifølge finanslovsteksten ydes tilskuddet til Forbrugerrådet Tænk med det formål at sikre, at Forbrugerrådet Tænk kan repræsentere forbrugernes interesser og tjene som uafhængigt høringsorgan over for offentlige myndigheder.

Det gælder i sager af særlig forbrugerpolitisk betydning i såvel nationale som internationale fora.

- Bevillingen gives således til Forbrugerrådet Tænks arbejde med at afgive høringssvar, deltage i råd, nævn, udvalg m.v. samt indgå i dialog, drøftelser og lignende med myndigheder, organisationer og virksomheder om sager på det forbrugerpolitiske område.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.