Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre skal bekæmpe netmobning

Ny kampagne vil øge fokus på børn, der mobber andre børn på internettet. Særligt forældrene skal tage ansvar, siger IT-ordfører Trine Bramsen, der står bag initiativet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Den landsdækkende kampagne, »Drop Mobning Nu«, er mandag blevet sat i gang med diverse aktiviteter landet over. Den kører i hele uge seks. Bag initiativet står IT- og teleordfører Trine Bramsen (S).

- Der har været nogle meget grimme sager, og det her fænomen kræver, at vi som samfund gør en ekstra indsats for at komme problemet til livs. Mange forældre tror, at det at sidde på nettet er sådan lidt legeagtigt. siger ordføreren, der særligt håber på, at forældre vil begynde at følge mere med i, hvad deres børn foretager sig på nettet.

Red Barnet er en ud af 30 organisationer, der støtter kampagnen »Drop Mobning Nu«.

Ifølge Jon K. Lange, projektleder ved Red Barnet, er det meget vigtigt, at forældrene er vedholdende i deres, når de taler med børn om mobning.

- Hvis barnet har været ked af noget i skolen, skal forældrene blive ved med at spørge ind til problemet. Selv om problemet måske er løst i skolen, ser vi, at mobningen ofte fortsætter i tre til seks måneder, siger han og uddyber, at danske børn er meget dygtige til at lære nettet at kende, men det forveksler forældrene ofte med, at de kan klare sig selv.

Ifølge Red Barnet har op mod otte procent af børnene i folkeskolen oplevet mobning, mens op mod 12 procent har oplevet mobning på nettet. Derfor håber organisationen også, at kampagnen vil være med til at skabe en øget opmærksomhed fra særligt forældrene.

Også Facebook, Google og Børns Vilkår tager del i kampagnen. Udover en ny kampagneside på Facebook vil der ugen gennem være fysiske og digitale aktiviteter i hele landet. Målgruppen er unge, forældre, lærere og pædagoger.

Tirsdag 5. februar er den årlige »Sikker Internet Dag«, som flere end 100 lande markerer. Dagen opstod som følge af en sag, hvor en 15-årig canadisk pige sidste år begik selvmord efter at være mobbet på internettet over en længere periode.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks