Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre ser stort problem i manglende pædagogtal

Det duer ikke, at kun 40 ud af 98 kommuner har tal om deres normering på børneområdet, mener forældreforening.

Det duer ikke, at kun 40 ud af 98 kommuner har tal om deres normering på børneområdet, mener forældreforening. (Foto: Morten Dueholm/Scanpix 2014)
Det duer ikke, at kun 40 ud af 98 kommuner har tal om deres normering på børneområdet, mener forældreforening. (Foto: Morten Dueholm/Scanpix 2014)

Det er langt fra godt nok, når myndighederne efter fire års arbejde kun er lykkedes med at samle tal ind for normeringen i daginstitutioner fra 40 af 98 kommuner.

Det mener forældrenes landsforening, Fola, efter at Danmarks Statistik fredag har publiceret de længe ventede tal.

»Det er et stort problem, at man som forælder i langt over halvdelen af kommunerne ikke kan få at vide, hvordan ens kommune prioriterer normeringen på børneområdet,« siger næstformanden i Fola, Einar Gylling Dørup.

Arbejdet med at indsamle brugbare tal fra kommunerne har stået på, siden Helle Thorning-regeringen i 2012 besluttede, at det var nødvendigt med et samlet overblik over normeringerne.

Og når man nu barsler med tal fra så få kommuner, viser det ifølge Einar Gylling Dørup, at området ikke bliver taget tilstrækkeligt alvorligt.

»Når man har arbejdet på det i fire år og så kommer med nogle tal, hvor det ikke er lykkedes at få et overblik, siger det lidt om, at det nok ikke er verdens største prioriteringsområde.«

»Det må da også være en torn i øjet på minister Mai Mercado, at det kun er lykkedes at få så få kommuner til at levere nogle tal,« siger han.

Børne - og socialminister Mai Mercado (K) har i forbindelse med offentliggørelsen af den nye statistik kraftigt opfordret de resterende 58 kommuner til at få styr på tallene inden efterårets kommunalvalg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.