Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forældre kalder på flere pædagoger i børnehaverne

Regeringen vil ansætte flere pædagoger til udsatte børn. Forældreformand kalder det et greb i rigtige retning.

Der er generelt for få pædagoger til at passe på de små poder i børnehaver og vuggestuer.

Det mener formand for forældreforeningen Fola, Louise Gjervig Lehn, der derfor hilser regeringens forslag om flere pædagoger til udsatte børn velkommen.

- Det er et greb i den rigtige retning. Normeringen er noget af det, som betyder rigtig meget. Det har længe været en stor efterspørgsel fra os forældre, til at få flere voksne omkring vores børn.

- De børn, der har brug for ekstra støtte, skal selvfølgelig have det. Men derfor håber vi stadig, at der vil komme noget mere omkring den generelle normering, for de er simpelthen for ringe i dag, siger hun.

Det er de omkring 100 institutioner med flest udsatte børn, som regeringen vil give flere uddannede pædagoger. Der skal derfor afsættes 45 millioner kroner i 2018 og 83 millioner kroner årligt fra 2019 og frem.

Forslaget er en del af en børnepakke, som regeringen fremlægger torsdag. Samlet vil den nye pakke koste 580 millioner kroner, som tages fra en pulje, der er afsat på Finansloven.

En undersøgelse fra pædagogernes fagforbund, Bupl, viste i marts, at pædagoger kan stå alene med ansvaret for op til 17 børn.

- Det er uansvarligt. Der er ikke meget plads til øjenkontakt til børnene, siger Louise Gjervig Lehn.

Regeringen foreslår ifølge Jyllands-Posten at give forældre med skæve arbejdstider et særligt tilbud. Barnet skal gå i børnehave på deltid, mens kommunen udbetaler penge til en privat babysitter i aftentimerne.

- Det er rigtigt positivt, at man kigger ind i, hvad der kan give mening for den enkelte familie. Forældre med skæve arbejdstider skal have lige så god mulighed for at få passet deres børn, siger forældreformanden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.