Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkevalgt forlader S på grund af asylpolitik

S-politiker er rystet over udlændingelinjen i sit parti og skifter nu til Alternativet i Faaborg-Midtfyn.

Faaborg: Politikeren Mads Holdgaard fra Faaborg-Midtfyn Kommune skifter Socialdemokraterne ud med Alternativet, fordi han ikke længere kan stå inde for Socialdemokraternes opbakning til Venstre-regeringens asylpolitik.

Det skriver flere medier.

- For mig har Socialdemokraterne tilnærmet sig en hybrid af Venstre og Dansk Folkeparti, og måske er det de nye og rigtige værdier hos Socialdemokraterne, men det er bare ikke mine, siger han ifølge fyens.dk.

Han er rystet over udlændingelinjen hos den socialdemokratiske folketingsgruppe.

- Jeg er sikker på, det handler om en proces, hvor Socialdemokraterne og jeg desværre har udviklet os i hver vores retning.

- Skellet er nu for stort til, at jeg føler mig til rette i partiet, og jeg kan derfor ikke længere stå på mål for de værdier, Socialdemokraternes folketingsgruppe i dag repræsenterer.

- Deres klare opbakning til regeringens asyl- og udlændingepolitik er chokerende, siger Mads Holdgaard ifølge TV2 Fyn.

Dermed er det ikke kun Venstre, som vinker farvel til folkevalgte medlemmer på grund af den førte asylpolitik.

Den seneste måned har tre folkevalgte forladt Venstre til fordel for De Radikale. Det mest prominente navn er europaparlamentarikeren Jens Rohde.

Med Holdgaards partiskifte er Alternativet dermed repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han fastholder uændret sine opgaver og politiske poster.

- Med Alternativets seks kerneværdier, mod, generøsitet, gennemsigtighed, ydmyghed, humor og empati i rygsækken glæder jeg mig til et nyt politisk kapitel, så disse pejlemærker bliver synlige i det kommunalpolitiske arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger den nu tidligere S-politiker.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.