Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folketinget tager parkeringsmillioner fra kommunerne

Et omdiskuteret lovforslag, der vil ramme blandt andet Frederiksberg og København, er vedtaget mandag.

Et omdiskuteret lovforslag, der vil ramme blandt andet Frederiksberg og København, er vedtaget mandag.
Et omdiskuteret lovforslag, der vil ramme blandt andet Frederiksberg og København, er vedtaget mandag.

Kommunerne skal ikke gøre parkering til en lukrativ indtjeningskilde.

Med den begrundelse præsenterede økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i begyndelsen af maj et forslag om skrappere modregning i statstilskuddet til kommuner, der har store indtægter fra parkering.

Oppositionen har til det sidste forsøgt at bekæmpe ændringen. Blandt andet håbede den på, at borgerlige folketingsmedlemmer valgt i hovedstadsområder ville skifte mening i sidste øjeblik.

Det er nemlig blandt andet Frederiksberg og København, der vil blive hårdt ramt af ændringen.

Men forslaget blev altså vedtaget, efter at regeringen har rettet det til undervejs.

Kort fortalt bliver kommunerne nu modregnet i alle deres indtægter fra parkering. Hidtil har reglerne sondret mellem betaling for parkering og parkeringsafgifter.

Og hidtil er kun betaling for parkering blevet modregnet. Mens parkeringsafgifter ikke er. Dertil kommer, at kommunerne har fået et fradrag baseret på deres indtægter fra betaling for parkering i 2007.

Dermed er kommuner, der har været tidligt ude med at opkræve penge for at parkere, blevet favoriseret, lyder regeringens argument.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.