Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folketinget og regioner enige om regler for medicinpriser

Efter at Folketingets sundhedsordførere sammen med ministeren er kommet med forslag, er medicinrådet nu klar.

Danske Regioner justerer nu det medicinråd, der skal vurdere effekten af ny medicin og se på sammenhængen med prisen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

I weekenden kom det frem, at Christiansborgs sundhedsordførere og sundhedsminister Sophie Løhde (V) havde indgået en aftale om syv overordnede principper, der blandt andet handler om, hvorvidt sundhedsvæsenet skal fravælge ny medicin, hvis den er for dyr.

Og nu har Danske Regioner lyttet til politikerne og justeret det såkaldte Medicinråd, så både Danske Regioner og Folketinget står bag rådet.

Danske Regioner er i den endelige udformning af rådet blandt andet blevet enige med politikerne om, at det altid bliver Medicinrådet, der træffer den endelige beslutning om, hvorvidt et lægemiddel skal tages i brug eller ej.

Beslutningen skal altså ikke træffes af Amgros, regionernes medicinindkøbsorganisation, der forhandler priser på vegne af Medicinrådet, og så er forhåbningen, at medicinpriserne kan blive lavere.

- Det er positivt, at vi nu får et medicinråd, for medicinudgifterne er steget mere, end de midler vi får stillet til rådighed fra Folketinget, siger Sophie Hæstorp Andersen, formand i Region Hovedstaden og Amgros.

- Grundlæggende er det sådan i dag, at vi aldrig kan sige nej, så det betyder, at vi ikke kan presse industrien på prisen, tilføjer hun.

 

Foruden Folketinget har andre interessenter som for eksempel Kræftens Bekæmpelse også været inde over justeringerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.