Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkeskoleelever får mulighed for at vælge mere it

Undervisningsministeren er klar med mere it-undervisning til folkeskolens ældste klasser.

Faget teknologiforståelse kan snart være på skoleskemaet som valgfag i folkeskolens ældste klasser. Scanpix/Steffen Ortmann
Faget teknologiforståelse kan snart være på skoleskemaet som valgfag i folkeskolens ældste klasser. Scanpix/Steffen Ortmann

It skal være en del af undervisningen i folkeskolen. Ellers risikerer Danmark at sakke bagud, mener ekspertgruppe nedsat af undervisningsministeren.

Det betyder, at elever i folkeskolens udskoling snart kan føje endnu en mulighed til listen af valgfag: Teknologiforståelse.

Ud over klassiske fag som sløjd, håndarbejde og hjemkundskab skal de kunne dykke ned i it- og computerverdenens muligheder, skriver Børsen fredag.

Undervisningsminister Merethe Riisager (LA) offentliggør fredag en rådgivningsgruppe, der skal komme med indspark til, hvordan det nye fag skal se ud i praksis.

- I Danmark har vi de sidste fire-fem år arbejdet meget med den digitale infrastruktur, især i folkeskolen, og vi har arbejdet med de værktøjer, der bruges i fagene.

- Men det, der er behov for nu, er, at vi bevæger os over til en faglighed, hvor eleverne får en indsigt i teknologien. Både i forhold til kodning, men også i forhold til en teknisk indsigt i værktøjerne, siger undervisningsministeren.

Blandt medlemmerne er Asger Alstrup Palm, partner og teknisk direktør i virksomheden Area9.

Han mener, at teknologi er så grundlæggende en del af folks liv, at det selvfølgelig skal på skemaet

- Jeg har selv børn og mener, det er vigtigt med kompetencer på de områder i fremtiden, siger direktøren, der har arbejdet med it i mere end ti år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.