Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Folkeafstemning om EU-forbehold

Regeringen vil have en folkeafstemning om de fire EU-forbehold i den kommende regeringsperiode.

I den kommende regeringsperiode vil VK-regeringen sende de fire EU-forbehold til folkeafstemning. Om den nye EU-reformtraktat står der i det nye regeringsgrundlag, at den skal søges ratificeret hurtigt, men der står ikke noget om, hvorvidt den skal til folkeafstemning.

»Forbeholdene skader Danmarks interesser. Det er omkring 14 år siden undtagelserne blev besluttet, og rigtig meget har ændret sig i Europa og Danmark siden da. Derfor nærmer vi os det tidspunkt, hvor befolkningen skal tage stilling,« sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen, da han sammen med Bendt Bendtsen præsenterede regeringsgrundlaget på et pressemøde i statsministeriet spejlsal klokken 15.00.

De fire forbehold omfatter samarbejdet om den fælles europæiske mønt, forsvarssamarbejdet, det retslige samarbejde, og at Danmark ikke kan acceptere et unionsborgerskab, der træder i stedet for dansk statsborgerskab.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.