Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fødevareministeriet: Der må være sket en fejl

Fødevareministeriet har modtaget materiale fra Det Jødiske Samfund i sag om rituel slagtning. Organisationen beskylder fødevareminister Dan Jørgensen for at løbe fra en aftale.

Der må være sket en fejl. Sådan lyder det fra Fødevareministeriet, efter formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark i Kristeligt Dagblad beskylder fødevareminister Dan Jørgensen (S) for ikke at overholde en aftale i en sag om rituel slagtning.

Da ministeren i fjor indførte et totalt forbud mod rituel slagtning uden bedøvelse, skete det uden at høre hverken jøder eller muslimer i sagen. Efterfølgende indbød Dan Jørgensen Det Jødiske Samfund og Danish Halal til et møde om sagen og gav lovning på, at Fødevarestyrelsen ville kigge med nye øjne på forbuddet, hvis der kunne skaffes beviser for, at der ikke er dyreetiske problemer med rituel slagtning.

Siden er Det Jødiske Samfund i Danmark vendt tilbage med et »omfattende bevismateriale«, men Fødevareministeriet har ikke kvitteret for henvendelsen, lyder kritikken.

Dan Jørgensen ønsker ikke at kommentere sagen, men Fødevareministeriet bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau at have modtaget materiale fra Det Jødiske Samfund.

»Såfremt Det Jødiske Samfund ikke har modtaget en kvittering for det indsendte materiale, beror det på en beklagelig fejl fra ministeriets side,« oplyser ministeriet.

Desuden oplyses det, at religiøse organisationer i Danmark har haft mulighed for at indsende materiale til Fødevareministeriet frem til den 14. september 2014, som ministeriet vil lade uafhængige ekspeter vurdere.

»Gennemgangen af det indsendte materiale foretages i øjeblikket, og det forventes, at der i slutningen af 2015 foreligger et resultat af gennemgangen«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.