Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FOA til regeringen: Kom nu i gang

Lappeløsningernes tid er forbi, siger FOA-formand Dennis Kristensen. Regeringen må indse, at den skal gøre mere for at hjælpe de tusinder af ledige, der falder ud af dagpengesystemet.

Ligesom baglandet i SF og hos Socialdemokraterne mener formanden for de offentligt ansatte (FOA), at regeringen skal gøre mere for at hjælpe de ledige, der risikerer at miste deres forsørgelsesgrundlag, fordi dagpengeperioden udløber.

- Vi skal selvfølgelig ikke gøre det mere vanskeligt for ledige i en periode, hvor jobbene bare rasler ud af de private virksomheder og den offentlige sektor, og derfor er der kun en ting at sige: Nu må regeringen altså snart få fingeren ud og se at få rettet op på de her skævheder, siger FOA-formand Dennis Kristensen.

I en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget blandt lidt over halvdelen af de socialdemokratiske og SFs byrådspolitikere, retter baglandet kritik mod regeringens håndtering af dagpengespørgsmålet.

82 procent af SFs byrødder og 75 procent af Socialdemokraterne mener, at regeringen bør gøre mere for at hjælpe de ledige, der risikerer at miste dagpengene. Det er altså ikke nok med de to akutpakker og de uddannelsestilbud, som regeringen har iværksat.

Det glæder Dennis Kristensen, at kommunalpolitikerne også kræver mere handling.

- Vi kan jo se, at flere og flere, også i S og SFs bagland, anlægger den samme synsvinkel, som vi har gjort fra fagbevægelsens side. Vi skal selvfølgelig tage os af de mennesker, der mister deres fremtidige forsørgelse, og det bliver den her regering altså nødt til at gøre noget ved, siger formanden.

Sammen med den øvrige fagbevægelse har FOA blandt andet talt for, at det skal være nemmere at genoptjene retten til dagpenge. Den model, mener et flertal af S og SFs bagland også, er den rigtige - ligesom dagpengeperioden skal gøres afhængig af konjunkturerne, så den er længere i krisetider og kortere, når der er højkonjunktur, viser rundspørgen.

Baglandets stemme gør indtryk på Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), som dog påpeger, at dagpengereformen er noget, den nye regering har arvet fra den gamle.

- Jeg stemte som socialdemokrat imod dagpengereformen, og det gjorde hele partiet. Vi advarede mod, at det kom alt for hurtigt i en tid med krise, og nu har vi så overtaget ansvaret for at få den indført, siger han.

FOA-formanden køber ikke Heunickes forklaring.

- Regeringen lavet forskellige lappeløsninger, som ikke har ikke hjulpet - det er tværtimod blevet meget værre. Derfor er der grund til bekymring, især over regeringen, der stædigt holder fast i, at den ikke vil ændre på en reform, den ikke har ansvar for. Lappeløsningernes tid forbi, siger Dennis Kristensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.