Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flyproducent lover Danmark fly til tiden og til prisen

Lockhead Martin har overholdt hidtidige deadlines og føler sig derfor sikre på, at Danmark får fly til tiden.

Flyproducenten Lockhead Martin forsikrer om, at Danmarks F-35-kampfly vil blive leveret til tiden og uden at overskride budgettet. Free/Master Sgt. John Nimmo, Sr.(arkivfoto)
Flyproducenten Lockhead Martin forsikrer om, at Danmarks F-35-kampfly vil blive leveret til tiden og uden at overskride budgettet. Free/Master Sgt. John Nimmo, Sr.(arkivfoto)

Et flertal i Folketinget har torsdag indgået en aftale om indkøb af 27 kampfly. De sidste seks kan dog aflyses, hvis leveringen af flyene løber over tiden eller over budgettet.

Det forbehold er dog unødvendigt, mener Jack Crisler, der er vicepræsident for F-35 Business Development and Strategy Integration hos Lockhead Martin.

- Hvis man ser på projektets (F-35-flyene, red.) produktion, er det et modent projekt. I år vil vi levere fly nummer 200. De er blevet leveret til tiden og til prisen, siger han.

- Den amerikanske regering producerer hvert år en rapport, der løbende vurderer de kommende omkostninger af projektet. Vi har slået deres vurdering hvert år. Så jeg er meget sikker på, at vi vil levere præcis det, den danske regering bestiller, til tiden.

Flyene skal leveres til Danmark drypvis, så de første fire fly overdrages til det danske flyvevåben i 2021.

F-35-kampflyet er på nuværende tidspunkt stadig i en udviklings- og designfase. Men de danske piloter kommer ikke til at bruge tid på at optimere flyet, mener Jack Crisler. Ifølge ham får Danmark kun kampklare fly.

- Projektet er skemasat til at færdiggøre fasen med systemdesign og udvikling ved udgangen af 2017. Det vil have to års fuld kampdygtighed, før de danske piloter starter med at træne i flyet. Så flyet er helt klar før den første levering til Danmark, siger han.

Ifølge Jack Crisler vil danske virksomheder, der kan bidrage til udvikling eller vedligeholdelse af flyet, få glæde af aftalen de næste fire årtier.

- Ud over købet vil vi fortsætte med at arbejde med den danske industri om udviklingen og vedligeholdelsen af F35-projektet. De estimerede fordele for dansk industri vil vare årtier ud i fremtiden.

Købet af F-35-kampflyene blev torsdag besluttet af et flertal bestående af Venstre-regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Radikale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.