Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flygtningehjælp: Landsbyer vil skabe ghettoer

Flygtninge skal kun bo i særlige landsbyer, hvis andre muligheder er udtømte, siger Dansk Flygtningehjælp.

København: Det skal udelukkende være en sidste nødløsning, hvis flygtninge fremover skal bo i flygtningelandsbyer.

Det siger generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, efter at en alliance bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative onsdag vil presse regeringen til at undersøge muligheden for flygtningelandsbyer.

- Man skal ikke stræbe efter at skabe enklaver, altså en slags ghettoer. Det har vi forsøgt at modarbejde i flere år, og der er ingen grund til at forfølge den kurs, siger Andreas Kamm til Ritzau.

Kommunerne kæmper med at finde boliger til de mange nytilkomne flygtninge, som har krav på en permanent bolig.

Og hvis flygtninge som en sidste løsning er nødsaget til flytte i særlige landsbyer, er det vigtigste for Andreas Kamm, at det kun bliver midlertidigt.

Spørgsmål: Hvad er smertegrænsen for, hvor længe flygtninge kan bo i flygtningelandsbyer?

- Det giver ingen mening at tale om, hvis man følger min argumentation om en midlertidig løsning. Man må gøre det så godt, man kan, for at få folk ind på boligmarkedet, siger Andreas Kamm.

- Landsbyer er ikke en løsning for den kommunale økonomi eller for integrationen, siger han videre.

Også i de hårdt trængte kommuner udebliver begejstringen for flygtningelandsbyer.

For selv om kommunerne har svært ved at finde boliger, mener formanden for Kommunernes Landsforening, KL, Martin Damm (V) ikke, at landsbyer er løsningen.

- Vi taler om de mennesker, der har fået behandlet deres asylansøgning og som har fået at vide, at de skal blive her. Dem synes vi ikke, vi skal klumpe sammen i flygtningelandsbyer, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.