Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertallet bag politikeres lønhop vakler

K afventer et samlet udspil om politikernes løn fra Vederlagskommissionen, før de stemmer for lønstigningerne.

København: Det er ikke længere selvsagt, at De Konservative stemmer for ændringerne i politikernes løn- og pensionsforhold. Det fortæller kilder i partiet til Ritzau.

De Konservative vil nemlig se et samlet udspil fra den såkaldte Vederlagskommission, før man tager stilling. Man vil holde øje med, om lønstigningerne er en del af en oprydning, der også ser på skævheder omkring pensionsregler og det skattefri omkostningstillæg.

De Konservatives udmelding betyder derfor, at der ikke længere er et automatisk flertal for kommissions ændringsforslag.

SF har taget afstand fra kommissionens beregninger, selv om begge partier aftalte med Venstre, De Radikale og Socialdemokraterne at stemme for indstillingen - uanset udfaldet, da kommissionen blev nedsat.

- Det er alt for store lønstigninger i en situation, hvor vi stadig er på kanten af en krise. Almindelige lønmodtagere har fået meget, meget små stigninger, hvis overhovedet nogen, de senere år. Så skal politikere da heller ikke have store markante lønstigninger, siger Jonas Dahl, SF's finansordfører.

Vederlagskommissionen blev nedsat for at kulegrave lønningsforholdene for danske politikere.

Selv om der endnu ikke er kommet en officiel udmelding fra kommissionen, så skriver Politiken, at Vederlagskommissionen er nået frem til, at politikere og ministres løn skal stige med 15 procent. Samtidig skal landets borgmestre have en lønstigning på 30 procent.

Ifølge Jacob Jensen, Venstres finansordfører, står regeringspartiet fast på den aftale, der blev indgået partierne imellem.

- Jeg venter selvfølgelig på, at Vederlagskommissionen kommer med sin officielle indstilling. Og så har vi jo sagt som en del af aftalen, da vi nedsatte kommissionen, at vi så vil stemme for det, kommissionen måtte komme med som indstilling. Det står vi stadig bag, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.