Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal vil tillade praktisk projektopgave i 9. klasse

I stedet for at skrive en opgave i 9. klasse, skal det være muligt at bygge en med hænderne, mener partier.

Det skal være muligt at aflevere en praktisk udgave af projektopgaven i landets folkeskoler. Det mener et politisk flertal.

På den måde kan eleverne prøve kræfter med praktisk arbejde som eksempelvis tømrer og elektriker - og måske få øjnene op for erhvervsskolerne.

Det skriver Berlingske.

Forslaget, der kommer fra SF, har opbakning hos Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Regeringen er også åben over for forslaget.

»Der er brug for en projektopgave, som fokuserer mindre på det boglige og mere på det, man kan skabe med hænderne,« siger undervisningsordfører Jacob Mark (SF) til Berlingske og fortsætter:

»Den primære tanke er at skabe en bedre folkeskole for de elever, der savner fokus på andet end det boglige. Derudover håber jeg, det kan føre til, at flere elever får indsigt i, hvad det vil sige at gå på en erhvervsskole og få lyst til at gå den vej. Det har vi virkelig brug for.«

Folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen (DF) kalder idéen over for avisen »fantastisk«.

»Jo mere vi kan højne det praktiske, jo bedre,« siger han.

Erhvervsuddannelsesordfører Mattias Tesfaye (S) bakker ligeledes op om forslaget.

»Jeg kunne godt tænke mig, at vi i højere grad får brugt de sidste år i folkeskolen til at gøre eleverne mere skarpe på, hvor deres talenter ligger. Der er nogle, der alt for sent finder ud af, at de har nogle meget efterspurgte evner,« siger han til Berlingske.

I 9. klasse skal eleverne lave en projektopgave, der udarbejdes over fem dage. Opgaven skal munde ud i et produkt i form af en skriftlig rapport, en film eller en powerpoint-præsentation, der skal fremvises.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fortæller til Berlingske, at partierne til efteråret skal diskutere, hvordan det praktiske element i de ældste klasse i folkeskolen kan styrkes.

Forslaget til den nye projektopgave kalder hun for "et konstruktivt forslag i den debat".

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.