Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal vil have Løkke til at kræve Amdi udleveret af Mexico

Under sit besøg i Mexico bør statsministeren kræve, at landet udleverer Tvindlederen, mener politisk flertal.

Senest i august sidste år meddelte myndighederne i Mexico, at landet ikke vil udlevere den i dag 78-årige Mogens Amdi Petersen (arkivfoto). Scanpix/Palle Hedemann
Senest i august sidste år meddelte myndighederne i Mexico, at landet ikke vil udlevere den i dag 78-årige Mogens Amdi Petersen (arkivfoto). Scanpix/Palle Hedemann

Mexico City. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bør under sit besøg hos præsident Enrique Peña Nieto i Mexico forlange Tvind-leder Mogens Amdi Petersen udleveret til Danmark.

Det mener et politisk flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF forud for statsministerens besøg, der indledes søndag.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er krænkende for retsbevidstheden, at Amdi kan skjule sig derovre, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til avisen.

Statsministeriet oplyser til Jyllands-Posten, at man forventer, at Løkke vil nævne sagen for præsident Peña Nieto.

- De danske myndigheder har i en årrække forsøgt at få Mogens Amdi Petersen og de andre fra Tvindsagen udleveret til strafforfølgning i Danmark.

- Der er en løbende dialog med de mexicanske myndigheder herom, og statsministeren ventes at nævne sagen over for præsidenten, ligesom han gjorde, da de seneste mødtes i april 2016, skriver ministeriet.

Dansk politi anmodede for mere end to år siden de mexicanske myndigheder om at anholde Mogens Amdi Petersen og udlevere ham til Danmark.

Men senest i august sidste år meddelte myndighederne i Mexico, at landet ikke vil udlevere den 78-årige Amdi.

Ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) begrunder Mexico afvisningen med, at det i henhold loven ikke kan udlevere en person til et andet land, hvis personen er blevet frikendt ved det pågældende lands første retlige instans - i dette tilfælde ved en byret i Danmark.

Mogens Amdi Petersen og fire andre ledende personer fra Tvind har været eftersøgt af dansk politi i ti år.

De blev i 2006 frikendt for underslæb og skattesvig ved byretten i Ringkøbing. Anklagemyndigheden nåede ikke at forkynde en ankesag over for dem, før de var rejst ud af Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.