Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen i mindretal: Flertal vil høre løbende om skatteskandaler

Regeringen kommer i mindretal på spørgsmålet om, hvornår den kommende skattekommission skal rapportere.

Der er et flertal for at lade Skattekommisionen aflevere delkonklusioner.
Der er et flertal for at lade Skattekommisionen aflevere delkonklusioner.

Et flertal på Christiansborg vil opfordre den kommende skattekommission til løbende at aflevere delkonklusioner.

Alle partier undtagen regeringspartierne står bag beslutningen, oplyser Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen.

Dermed kommer regeringen nu i mindretal på spørgsmålet, der har skilt parterne i den sidste del af forhandlingerne om skattekommissionen, som skal undersøge de milliardstore skandaler i Skat.

Især Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har presset på for at få løbende konklusioner fra arbejdet. Det skal bruges til at forbedre lovgivningen og undgå nye problemer i Skat, har meldingen været.

Gruppeformand for SF i Folketinget Jacob Mark undrer sig over, at regeringen ikke fra start er gået med på forslaget:

»Vi skal kunne lære af de fejl, der er blevet begået, og derfor giver det kun mening, at vi kan bruge kommissionens erfaringer løbende, hvis det giver mening. Det forstår jeg ikke, at regeringen ikke kan bakke op om,« siger Jacob Mark.

Regeringen har dog modsat sig opfordringen efter en skarp kritik fra Dommerforeningen.

Dommerne mener, at delkonklusionerne dels vil forlænge arbejdet, og dels vil påvirke og dermed skade kommissionens videre undersøgelser.

Efter flere forgæves forsøg på at nå til enighed via forhandlinger sendte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fredag regeringens udkast til kommissorium til Folketingets Udvalg for Forretningsordenen.

Heri opfordrer justitsministeren til, at undersøgelseskommissionen afgiver sin beretning »hurtigst muligt«.

Udkastet indeholdt dog ikke den ønskede opfordring til løbende afrapportering. I stedet lod regeringen det være op til kommissionen selv at afgøre, om den arbejdsform giver mening.

Og man opfordrede til kun at tage delkonklusioner i brug, hvis det var forsvarligt i forhold til »de involveredes retssikkerhed, det samlede tidsforbrug for undersøgelsen samt til mulighederne for at gennemføre den videre undersøgelse«.

På et møde i Udvalget for Forretningsordenen fredag eftermiddag vil regeringen derfor blive stemt ned. Dermed er opgaveformuleringen for skattekommissionen på plads, inden politikerne går på sommerferie.

Derefter bliver det så op til kommissionen at tilrettelægge arbejdet.

Undersøgelseskommissioner arbejder uafhængigt af politikerne, som dermed ikke kan pålægge dem præcist, hvordan de skal indrette arbejdet.

Men normalt lytter formanden for kommissionen til den indstilling, som politikerne kommer med.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.