Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal vil fjerne medicinsiders netblokering

Blokering af netsider med ulovligt medicin fungerer ikke. Derfor vil et flertal uden om regeringen have loven fjernet for at undgå censur.

Myndigheder skal ikke længere kunne blokere hjemmesider med ulovligt medicin i Danmark. Det vil et flertal i Folketinget uden om regeringen sørge for, skriver information.dk.Enhedslisten, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative vil fjerne den såkaldte DNS-spærring, som startede med børnepornofilteret, men som er blevet udbredt til fildelingssider, bettingsider og medicinalområdet.

- Det er et stort problem, at man har udvidet brugen af blokeringer til flere og flere områder. Det er en bekymrende udvikling, for jeg ønsker ikke, at vi skal have et censureret internet, siger Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, til information.dk.

Flere juraeksperter har kritiseret blokeringen for netop at begrænse netfriheden og minde om censur. Og kun en enkelt side med ulovlige lægemidler er blevet spærret på halvandet år, mens langt flere domæner med samme produkter er dukket op.

Paragraffen om, at myndighederne har mulighed for at spærre hjemmesider kom under den tidligere regeringen med Venstre og Konservative. Men der er ifølge Venstres psykiatri- og forebyggelsesordfører, Jane Heitman, er der en god grund til, at partierne har ændret holdning.

- På det tidspunkt må man have haft en begrundet forventning om, at det var noget, der var virksomt. Men vi må bare konstatere, at lovgivningen kun har været brugt i et enkelt tilfælde, og der havde det ikke nogen effekt, siger Jane Heitman til information.dk og tilføjer, at der i stedet kan ske en styrkelse af den statslige toldindsats og det internationale kontrolsamarbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.