Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal i Folketinget vil se på længere klageret

Et flertal af partierne på Christiansborg er villige til at se på en udvidelse af reklamationsretten. Den skal udvides fra de nuværende to år til tre-fem år, mener SF.

Danskerne skal kunne klage i mere end de to år, reklamationsretten i dag gælder, hvis der er fejl eller mangler ved den fladskærm eller vaskemaskine, de har købt. Sådan lyder budskabet i et beslutningsforslag, SF vil indlevere i næste uge, skriver Jyllands-Posten.

Og mens det tidligere regeringsparti får fuld opbakning fra Enhedslisten, oplyser forbrugerordførerne fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, de Konservative og Venstre til Jyllands-Posten, at de er villige til at se på forslaget.

»Det er fornuftigt, at vi indfører en differentieret reklamationsret for de produkter, hvor man med rimelighed kan forvente, at de holder længere end to år,« siger forbrugerordfører Anne Sina (S) til Jyllands-Posten.

SFs beslutningsforslag pålægger regeringen at fremsætte et lovforslag om at udvide reklamationsretten til tre-fem år. Det er tidsrammen for klageretten i henholdsvis Sverige og Norge, og det er kun rimeligt, at de danske forbrugere får samme rettigheder som deres nordiske naboer, lyder argumentet.

Mens SF får opbakning af Forbrugerrådet Tænk, advarer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv ligesom de Radikale og Liberal Alliance mod at ændre reglerne. Dansk Erhverv påpeger over for Jyllands-Posten, at det vil give højere priser, hvis reklamationsretten skal forlænges.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.