Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal for vejskat for udenlandske bilister

Venstre mener stadig, at en vejskat er en dårlig idé. Den danske stat vil kunne score 300 millioner kroner.

Karsten Lauritzen (V)
Karsten Lauritzen (V)

Et flertal uden om VLAK-regeringen er nu klar til at kopiere Tysklands eksempel og indføre en såkaldt vejskat, som udenlandske bilister skal betale for at bruge de danske veje, skriver Information.

Det sker, efter at skatteminister Karsten Lauritzen (V) i et svar til Folketingets transportudvalg skønner, at Danmark vil kunne få et årligt provenu på 300 millioner kroner ved at indføre en vejskat svarende til den, Tyskland er nået til aftale om med EU-Kommissionen.

»Det er en god idé, og nu har vi så fået et pejlemærke for, hvor meget indtægten kan blive. Jeg tror, at den kan blive væsentligt højere end 300 millioner kroner afhængig af, hvordan man skruer det sammen,« siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen til Information.

Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, opfordrer regeringen til at indkalde til »brede politiske forhandlinger« om en dansk vejskat.

Efter flere års forhandlinger og hård kritik fra nabolandene fik Tyskland i foråret grønt lys fra EU's trafikkommissær til at indføre en vejskat fra 2019, som rammer udenlandske personbiler.

Officielt gælder afgiften alle personbiler, men ejere af tysk indregistrerede biler får kompensation i form af en modregning i bilens vægtafgift. I praksis går tyskere altså fri af vejskatten.

Venstres gruppeformand, Søren Gade, og partiets transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, har tidligere foreslået at opkræve penge af udenlandske bilister, som benytter danske veje, men partiets skatteordfører, Louise Schack Elholm, slår fast, at det ikke er - og ej heller bliver - regeringspartiets holdning.

»Det er selvfølgelig rart at få regnestykket frem, men vi er stadig ikke for en vejskat, og det bliver ikke noget, vi foreslår,« siger Venstres skatteordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.