Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flertal er imod dansk indsats i Mali

Knap halvdelen af den danske befolkning er uenig i, at Danmark bør bidrage til den militære indsats i Mali. Størst modstand møder man blandt Enhedslisten og Dansk Folkepartis vælgere.

Det var et stort set enigt Folketing, der tidligere på ugen stemte for, at et dansk Hercules-transportfly kunne flyve til Mali og assistere Frankrig i kampen mod militante islamister i det afrikanske land.

Lige så stor opbakning til missionen i Mali finder man til gengæld ikke blandt den danske befolkning. En meningsmåling foretaget af TNS Gallup for Berlingske viser, at 48 procent af de adspurgte enten er uenig eller overvejende uenig i beslutningen om en dansk indsats i Mali. 37 procent er enten enig eller overvejende enig, mens 15 procent ikke har taget stilling.

De største modstandere af beslutningen om at sende cirka 40 mand af sted for at hjælpe det franske militær med transport og anden logistik finder man på de to politiske fløje. Blandt Enhedslistens vælgere er 73 procent imod den danske indsats, mens henholdsvis 55 og 54 procent af Dansk Folkeparti og SFs vælgere er imod.

Enhedslisten stemte som det eneste parti i Folketinget imod beslutningen om at sende et dansk transportfly på vingerne.

Størst opbakning til missionen finder man blandt danskere, der stemmer på Konservative. Her er 57 procent enig eller overvejende enig i beslutningen.

Kønsmæssigt er der også forskelle at spore, når man spørger danskerne om indsatsen i Mali. Blot 23 procent af alle kvinder støtter den, mens tallet for mændene er 51 procent.

Geografisk finder man den højeste tilslutning til Mali-missionen i Region Hovedstaden, hvor 40 procent bakker op, mens 44 procent er imod. Størst er modstanden på resten af Sjælland, hvor 56 procent er imod, mens 30 procent er enig eller overvejende enig i, at Danmark skal bidrage til den militære indsats i Mali.

Gallup-undersøgelsen er foretaget 15.-16. januar blandt 1.013 repræsentativt udvalgte vælgere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.