Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere unge på kontanthjælp under rød regering

Siden den nuværende regering kom til, er omkring 5.000 flere unge kommet på kontanthjælp, viser nye tal.

53.124 unge under 30 år var i november 2012 på offentlig forsørgelse. Det er 4.828 flere end i oktober året før, hvor den nuværende S-R-SF-regering kom til magten. Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens databank, jobindsats.dk, skriver Politiken fredag.

- Jeg er dybt bekymret over det, der sker på kontanthjælpsområdet. Mange unge kontanthjælpsmodtagere har ikke en uddannelse, og vi risikerer, at de bliver fremtidens tabere, hvis vi ikke får sadlet om, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til avisen.

- Det er svært i en krisetid at ændre på nogle strukturelle problemer på det danske arbejdsmarked og i dansk økonomi, tilføjer hun.

Men det er ikke godt nok, mener Venstres arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs (V).

- Det er klart, at når ledigheden stiger, så stiger ungeledigheden også. Men regeringen har givet den helt forkerte medicin, når den gør det dyrere for virksomheder at skabe arbejdspladser i Danmark, siger Ulla Tørnæs til Politiken.

Når Helle Thorning-Schmidt (S) & Co. engang efter vinterferien fremlægger en ny kontanthjælpsreform, tyder det ifølge avisens oplysninger på, at regeringen vil foreslå en udvidelse af ungeydelsen, der i dag sænker kontanthjælpssatsen markant for unge under 25 år. Det betyder højst sandsynligt, at de 25-29-årige også må nøjes med et mindre månedligt beløb, hvilket vil få flere til at tage en uddannelse eller finde et arbejde, vurderer regeringen.

Arbejdsmarkedsøkonom hos tænketanken Kraka, Andreas Højbjerre, siger til Politiken, at han mener, at en udvidelse af uddannelsespålægget er et effektivt instrument til at få flere af de stærkeste kontanthjælpsmodtagere væk fra den offentlige forsørgelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks