Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere udsatte unge skal gennemføre en uddannelse

Halvdelen af de udsatte unge mellem 18-25 år er i gang med eller har en uddannelse. Ikke nok, siger minister.

(Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2017)
(Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2017)

Flere udsatte unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

Sådan lyder regeringens målsætning på området. Kun omkring halvdelen af de udsatte unge i alderen 18 til 25 år er i gang med eller har gennemført en uddannelse.

Det tyder på, at selv om uddannelse er et af pejlemærkerne for den sociale indsats rettet mod unge, er man endnu ikke i mål, lyder det fra børne- og socialminister Mai Mercado (K).

»Uddannelse er et godt spor for de unge, fordi uddannelse er et væsentligt fundament at bygge voksenlivet på.«

»Derfor er jeg også overbevist om, at vi bedst hjælper de udsatte unge videre i livet, hvis vi målrettet arbejder for, at de også får en ungdomsuddannelse med i bagagen,« siger hun på et pressemøde.

En ekspertgruppe nedsat af regeringen har tirsdag fremlagt 47 anbefalinger til, hvordan flere unge kommer fra folkeskolen og videre på en ungdomsuddannelse.

Regeringen har allerede meldt ud, at man vil følge anbefalingen om en ny forberedende uddannelse, der skal erstatte de mange tilbud, der er i dag.

Den nye forberedende uddannelse vil have et alment spor, en produktionsskolelinje og en erhvervslinje.

Uddannelsen skal give unge under 30 år "et forløb uden omveje og nederlag".

» Når et uddannelsessystem synes uoverskueligt, eller der i hvert fald ikke er en klar vej for den unge, så er det jo klart, at de udsatte unge i særlig grad risikerer at blive tabt på vejen,« siger hun.

Mai Mercado hæfter sig også ved ekspertgruppens anbefalinger om "en fast hånd i ryggen" til de udsatte unge.

Her skal de unge hjælpes på tværs af kommunale forvaltninger og videre til uddannelsesområdet, lyder det fra ministeren.

Senere på foråret vil regeringen fremlægge et reformudspil, der retter sig mod at få unge i uddannelse.

Derefter bliver der indkaldt til forhandlinger med Folketingets øvrige partier.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.