Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere tegn på usædvanlig behandling af skattesag

Som den eneste sag i to år blev selve udkastet til afgørelsen af Thorning og Kinnocks skattesag vedhæftet en intern orientering i Skatteministeriet, fortæller vidne.

Mere og mere tyder på, at der skete usædvanlige ting i Skatteministeriet, da Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag blev behandlet sommeren 2010.

Specialkonsulent Kent D. Sørensen arbejdede den sommer med produktionsstyring under daværende produktionsdirektør Steffen Normann Hansen i Skatteministeriet, og Kent D. Sørensen har onsdag formiddag forklaret skattesagskommissionen, at det var helt unikt, at agterskrivelsen, altså udkastet til den endelige skatteafgørelse, var vedhæftet i den såkaldte VIP-orientering om Thorning og Kinnock.

VIP-orienteringen var Skatteministeriets interne varslingssystem, som skulle advare ministeriet om sager, som kunne afføde stor opmærksomhed, for eksempel sager om kendte politikere eller sager om markant store beløb.

Kent D. Sørensen havde i løbet af to år set hele 72 VIP-orienteringer. Men han afviste over for kommissionen, at det var normalt, at selve agterskrivelsen var vedhæftet i orienteringen, som foregik pr. e-mail.

»Det var helt enestående. Det blev ikke gjort i de 72 andre,« fortalte Kent D. Sørensen.

Udtalelsen kommer, efter at flere embedsmænd også har fremhævet, at der var usædvanlig megen aktivitet i Skatteministeriet, da Thorning-Kinnocks skattesag skulle afgøres.

Netop agterskrivelsen blev året efter lækket til dagbladet BT, og både Københavns Politi og skattesagskommissionen undersøger, hvem der står bag lækagen.

VIP-systemet har eksisteret i Skatteministeriet i mange år, men i 2010 blev kommandogangen ændret, så daværende departementschef Peter Loft blev en del af den direkte orientering.

Hele strukturen af Skatteministeriet blev ændret fra januar i år for at adskille ministeren fra de konkrete skattesager, og i den forbindelse ophævede Skatteministeriet også VIP-systemet, fordi det også var med til at bringe ministeriets øverste ledelse tæt på de konkrete sager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.