Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere penge på vej mod danske småøer

19 projekter på landets småøer med knap fire millioner kroner. Øernes turistpotentiale skal udnyttes, understreger landdistriktsminister Carsten Hansen.

Et mobilt forsamlingssted på Barsø, en ny golfbane på Sejerø og en smags- og oplevelsesbygning på Ny Årø Vingård.

Det er blot tre ud af 19 projekter fordelt på 14 øer, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter onsdag har valgt at støtte med i alt 3,6 millioner kroner. Fælles for projekterne er, at de skal trække flere turister til de danske småøer.

»De danske småøer har noget ganske særligt at byde på for de turister, der hvert år kigger mod småøerne, når de planlægger deres ferie. Det potentiale skal vi udnytte, for turisterne er med til at skabe de arbejdspladser, som er afgørende for, at folk kan bo på øerne,« siger ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Det er øboerme selv, der har taget initiativ til projekter, der skal styrke turisttilstrømningen, og ministeren understreger, at man i udvælgelsen af projekterne har lagt stor vægt på, at projekterne vil skabe omsætning og arbejdspladser og være med til at sikre et økonomisk grundlag for livet i de små øsamfund.

»Jeg er meget glad for at kunne støtte nogle af de mange gode projekter, som initiativrige øboere har sat i gang,« lyder det fra Carsten Hansen.

Blandt de øvrige projekter er en autocamperplads på Fur. Også Endelave, Anholt, Drejø, Femø, Omø, Mandø, Nekselø, Orø og Skarø er på listen over småøer, der vil modtage støtte til projekter, som alle skal gøre det mere attraktivt at besøge øerne som turist.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.