Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere partier vil gøre skoledagen kortere

Ved at droppe den understøttende undervisning kan der frigives ressourcer til, at skoleelever i nogle af fagtimerne kan blive undervist af to lærere. Det vil på den måde være muligt at forkorte skoledagen.

Flere af partierne i Folketinget vil gøre det muligt for folkeskolerne at gøre skoledagen kortere. Ved at droppe den såkaldte understøttende undervisning, kan der frigives ressourcer, som kan bruges på, at der er to voksne i nogle af fagtimerne, skriver Politiken.

Det er Dansk Folkeparti, SF og Konservative, som mener, at det vil være en god løsning.

»Vi vil gerne give skolerne mere frihed til at veksle den understøttende undervisning ud med to lærere eller en lærer og en pædagog i fagtimerne. Når man fjerner den understøttende undervisning, bliver dagen jo kortere,« siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører til Politiken.

Senere på ugen mødes forligsparterne bag folkeskolereformen, hvor de lange skoledage blandt andet vil blive diskuteret.

Som det er i dag, er det som udgangspunkt kommunalbestyrelsen, der for et år ad gangen skal godkende, om den enkelte klasse må veksle den understøttende undervisning med to voksne. Ifølge Politiken kan kommunalbestyrelsen dog »delegere sine beføjelser« ud til skolelederen. Den mulighed har blot 73 af de 1.232 almindelige folkeskoler i skoleåret 2014/15 brugt, skriver avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.