Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere partier kræver bevis for at Thyra Frank ikke skrev af

Ældreministeren skal stå skoleret i et samråd og forklare, om hun har kopieret en arbejdspladsvurdering.

Ældreminister Thyra Frank (LA) må nu bevise, at hun ikke - som hun ellers tidligere selv har udtalt - har kopieret en arbejdspladsvurdering fra et andet plejehjem i sin tid som forstander på plejehjemmet Lotte.

Sådan lyder kravet nu fra flere af Folketingets partier. En af dem er ældreordføreren fra regeringens støtteparti, Jeppe Jakobsen (DF):

- Uagtet hvad man ellers måtte synes om papirarbejde er det sådan, at lov er lov, og lov skal holdes. Hvis man ikke har den tilgang til sit arbejde som minister, er man ude i nogle alvorlige problemer.

- Vi må finde ud af, hvad der er op og ned. Hvis det er sådan, at ministeren har fusket med sine APV?er i sin tid som leder af Lotte, så har vi en alvorlig sag.

Det er i en bog fra 2010, Thyra Frank udtaler, at hun kopierede den tidskrævende - og lovpligtige - arbejdspladsvurdering (APV) fra et andet plejehjem. Torsdag afviser ministeren dog at have begået dokumentfalsk.

Hun forklarer, at hun satte det på spidsen for at underbygge sin pointe om, at der er for meget unødvendigt papirarbejde og bureaukrati i ældreplejen.

Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag, har bedt Justitsministeriet og Beskæftigelsesministeriet undersøge sagen. Hun kræver også en redegørelse fra ministeren selv.

Adspurgt om der ikke skal være lidt albuerum i debatten til at sætte ting lidt på spidsen for at slå en pointe fast, svarer Astrid Krag:

- Jeg er enig i, at der er for meget papirarbejde. Men jeg har spurgt ministeren, om hun har planer om at gøre noget for at afbureaukratisere.

- Det er fint at synes, at det er for bøvlet, men det gælder for alle, at man skal overholde loven. Så kan man arbejde for at lave den om, men det har jeg ikke hørt hende sige, at hun vil.

Enhedslistens ældreordfører, Finn Sørensen, kalder Thyra Frank i samråd for at komme til bunds i sagen:

- Jeg er rystet over, at vi har en minister, der som plejehjemsleder i den grad har udvist manglende respekt for godt arbejdsmiljøarbejde og manglende respekt for love og regler, siger han.

Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig APV. Formålet er blandt andet at finde ud af, om der er problemer med arbejdsmiljøet - og hvordan de løses. Vurderingen skal revideres mindst hvert tredje år.

Politiken har forsøgt at finde frem til de omdiskuterede APV'er fra plejehjemmet Lotte, men det har ikke været muligt, da de hverken findes på plejehjemmet eller i Arbejdstilsynet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.