Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere i Venstres fynske bagland: Støjberg går for langt

Venstres linje i udlændingepolitikken er for stram, lyder det fra en række af partiets byrådsmedlemmer på Fyn.

Næsten hvert femte af Venstres fynske byrådsmedlemmer synes, at deres partis udlændinge- og flygtningepolitik er for vidtgående. En enkelt mener, at retorikken er for slap.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Grænsekontrol, beslaglæggelse af kontanter eller andre stramninger over for flygtninge støder en række af Venstres byrådsmedlemmer på Fyn.

I en elektronisk rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget, tilkendegiver næsten hver femte af dem, at udlændinge- og flygtningepolitikken personificeret ved udlændingeminister Inger Støjberg (V) er for vidtgående.

En af dem er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune Jens Elmgreen.

- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed.

- Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag, men i holdningen til flygtninge konkurrerer Venstre, Socialdemokratiet og DF om at være smålige, selvcentrerede og mangle det overskud, der skal til at have et samfund i fremgang, siger Jens Elmgreen til avisen.

Han er modstander af grænsekontrollen, der ifølge ham bryder med hele grundlaget for EU - de åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed.

Modsat mener et enkelt Venstre-byrådsmedlem i Middelfart, at retorikken er for slap. Det drejer sig om Kaj Piilgaard Nielsen.

- Vi skulle anderledes kontant og præcist have meldt ud, så vi kunne have undgået den massive indvandring. I bagklogskabens lys skulle Venstre have lyttet til Dansk Folkeparti noget tidligere, siger han til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.