Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere asylansøgere får afvist deres ansøgning

I årets første tre måneder er andelen af asylansøgere, der bliver tildelt asyl i Danmark, faldet markant.

REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo
REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

København. Udlændingestyrelsen har afvist en markant større andel asylansøgere i årets første tre måneder, end den har gjort de foregående år.

Det skriver Jyllands-Posten søndag baseret på tal fra styrelsen selv.

I første kvartal har Udlændingestyrelsen tildelt asyl til 38 procent af ansøgerne. Det står i kontrast til de seneste tre år.

I 2014, 2015 og 2016 fik mellem 72 og 85 procent af asylansøgerne i Danmark godkendt deres ansøgning.

Styrelsen er første instans, der skal tage stilling til en asylansøgning. Afviste ansøgere kan klage til Flygtningenævnet, der kan omgøre beslutningen. Det sker i 20 procent af tilfældene ifølge Jyllands-Posten.

Ændringen skyldes ifølge styrelsen, at ansøgernes baggrund har ændret sig i 2017.

I de foregående år har syriske asylansøgere fyldt mere i bunkerne af ansøgninger. Da syrere i næsten alle tilfælde er blevet tildelt asyl, har de trukket andelen af godkendelser op.

Nu udgør syrerne en mindre del af ansøgningerne. Det får den såkaldte anerkendelsesandel til at falde, forklarer styrelsen.

Desuden falder andelen af afghanere, irakere, somaliere og statsløse, der bliver tildelt asyl, oplyser styrelsen. Andelen af irakere og somaliere, der tildeles asyl er mere end halveret ifølge Jyllands-Postens tal.

Udlændingestyrelsen forklarer til Jyllands-Posten, at færre irakere tildeles asyl, fordi flere byer i landet er blevet befriet fra Islamisk Stat.

Det mindsker andelen, der kan påvise en personlig forfølgelse. Det er et krav for asyl, hvis man kommer fra Irak.

Ved årsskiftet befandt 1154 afviste asylansøgere sig i det, der hedder en udsendelsesposition. De er dermed stadig i Danmark. I årets første tre måneder har politiet udsendt 156 af disse.

Udlændingestyrelsen har for nylig nedjusteret prognosen for, hvor mange der i 2017 vil få asyl. Tidligere var skønnet 8500. Nu er det sænket til 4000.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.