Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere afvist ved færgen til Helsingborg

Færgefarten mellem Helsingør og Helsingborg er forløbet planmæssigt mandag. "Knap" 10 personer er afvist.

København: Id-kontrollen ved færgeruten mellem Helsingør og Helsingborg har mandag ført til, at samlet "knap" 10 personer er blevet afvist. Ellers er dagen forløbet planmæssigt, fortæller administrerende direktør for HH Ferries Henrik Rørbæk.

Mandag tråde den svensk-pålagde id-kontrol af passagerer rejsende mod Sverige i kraft. Det har fået HH Ferries, der besejler ruten, til at hyre sikkerhedsfolk til at kontrollere alle passagerer.

- Vi var klar til at kontrollere ved midnat, som vi skulle. Det er gået udmærket og vi har kunnet følge sejlplanen, siger Henrik Rørbæk og fortsætter:

- Det store fokus på den kommende id-kontrol fra pressen har nok også ført til, at langt, langt de fleste passagerer godt vidste, at de skulle have identifikation med. Det har gjort det hele lettere.

Samlet har HH Ferries afvist "knap" 10 passagerer mandag, da de ikke havde gyldig identifikation med.

- Den første blev afvist klokken fem i morges. Det var en svensk borger på vej hjem, der ikke havde papirerne i orden. Jeg tolker det som ren glemsomhed, siger Henrik Rørbæk og fortsætter:

- Den pågældende tog det pænt og ordentligt, selv om man dybest set må sige, at det er grotesk ikke at kunne komme ind i sit eget land.

De resterende, der er afvist, tæller blandt andre tre uledsagede børn. Men om de afviste er potentielle asylansøgere, som er dem, kontrollen er rettet imod, kan Henrik Rørbæk ikke sige.

- Jeg har læst loven igennem, og den skriver ikke noget om nationaliteter. Så jeg har sagt til mine medarbejdere, at det ikke er noget, vi skal koncentrere os om. Vi kigger på, om folk har gyldigt identifikation og ikke andet, afslutter Henrik Rørbæk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.