Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fiskeriminister: Der skal en ny administration af fiskekvoter til

Fiskeriministeren vil ikke kommentere en håndfuld politianmeldelser efter undersøgelse af Rigsrevisionen.

Karen Ellemann (V).
Karen Ellemann (V).

Den nyudnævnte fiskeriminister, Karen Ellemann (V), erkender, at der skal laves et helt nyt system for håndteringen af fiskekvoter.

Det sker efter en sønderlemmende kritik af Miljø- og Fiskeriministeriet fra Statsrevisorerne onsdag.

»Kritikken fra Rigsrevisionen og Statsrevisorerne er ikke til at misforstå. Vi har nu et omfattende arbejde med at følge op og i fællesskab finde løsninger.«

»Vi skal have skabt en ny transparent administration af kvoterne, som alle kan have tillid til. Det vil jeg selvfølgelig inddrage Folketingets partier og erhvervet i,« siger hun i en pressemeddelelse.

Statsrevisorerne har onsdag udtalt deres skarpeste kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af kvotekoncentrationen i dansk fiskeri gennem en lang årrække.

På et pressemøde onsdag lyder det fra revisorerne, at »den er gal på alle tangenter«, og at der er tale om en sag med mange alvorlige svigt, der har stået på i en lang periode.

Statsrevisorernes kritik kommer på baggrund af en undersøgelse af Rigsrevisionen.

Den konkluderer, at ministeriets forvaltning har været »meget kritisabel« og »ikke har understøttet Folketingets intention om, at kvoterne ikke måtte koncentreres på for få hænder«.

Helt usædvanligt er der foretaget fire politianmeldelser på baggrund af Rigsrevisionens undersøgelse.

Dem ønsker fiskeriministeren dog ikke at kommentere.

Årsagen er ifølge ministeriet, at det drejer sig om verserende politisager.

Ifølge statsrevisionen har der været en kultur i Miljø- og Fiskeriministeriet, hvor der var mangel på kontrol.

Også i Rigsrevisionens undersøgelse konkluderes det, at der har manglet grundlæggende administrative procedurer i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Til det udtaler Karen Ellemann i pressemeddelelsen.

»Der er blevet begået alvorlige fejl. Det vil tage tid at få rettet op på de alvorlige forhold, Rigsrevisionen og Statsrevisorerne kritiserer.«

»Men nu skal vi se fremad og i fællesskab sikre et bæredygtigt og moderne fiskeri i Danmark med plads til både store og små fiskere.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.