Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fire Venstre-folk truet med eksklusion i Fredericia

Fire af partiets byrådsmedlemmer, som ikke vil støtte borgmester Thomas Banke, er blevet truet med at blive smidt på porten.

Enten er I med os, ellers kan I forlade partiet.

Sådan lyder beskeden til fire af Venstres byrådsmedlemmer i Fredericia, der har nægtet af bakke op om den omstridte borgmester Thomas Banke (V), der tirsdag aften har slået fast, at han vender til tilbage til sin post efter en længere sygemelding. Det skriver jp.dk.

- Vi er blevet truet med eksklusion, fordi vi har truet med at ekskludere Thomas Banke, siger Venstres byrådsmedlem Hanne Lumby til jp.dk.

Hun fortæller, at partiet har givet de fire Venstre-medlemmer en deadline for at melde deres støtte, og hvis de ikke kan det, så bliver de smidt på porten.

- Vi har indtil i morgen (onsdag, red.) klokken 12 til at bestemme os for, om vi vil gå væk fra vores mistillid til Thomas, eller om vi vil beholde ham som borgmester for Venstre. Hvis ikke vi vil det, vil Venstres bestyrelse indlede en eksklusionssag, siger Hanne Lumby.

Selv med en eksklusionssag hængende over hovedet, så regner Hanne Lumby ikke med, at hun vil ændre mening.

- Jeg har ikke tillid til Thomas. Og det kan jeg ikke forestille mig, at jeg har inden i morgen kl. 12. Så vil jeg hellere lade mig ekskludere, siger hun til jp.dk.

Truslen om eksklusion fra partiet kommer i kølvandet på beskeden fra Thomas Banke om, at han vender tilbage til sin borgmesterpost. Det annoncerede den omstridte borgmester tirsdag aften i et interview med TV Syd.

Beskeden fra Banke kommer dagen efter et møde i byrådsgruppen, hvor Thomas Banke deltog. I forbindelse med mødet fasthold fire af partiets seks byrådsmedlemmer det mistillidsvotum, byrådet stillede til borgmesteren midt i december, efter det blev afsløret, at han blandt andet havde misbrugt kommunens kontokort og ikke havde orden i sine bilag.

Det har ligeledes vakt opsigt, at Banke har erkendt, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation - noget som ifølge flere byrådsmedlemmer gik ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.