Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finanstilsynet: Ikke styr på hvidvaskning i bankerne

Regeringen indleder forhandlinger om at stramme reglerne for finansiel kontrol med bankerne.

Jesper Berg , direktør for Finanstilsynet.
Jesper Berg , direktør for Finanstilsynet.

København. Bankerne har ikke tilstrækkeligt godt styr på, hvad der foregår i deres forretninger, når det kommer til kontrol med hvidvaskning af penge.

Det fastslår Finanstilsynet efter en foreløbig redegørelse af deres fund i forbindelse med de såkaldte Panama-papirer.

Finanstilsynet er blandt andet utilfreds med, at de i deres undersøgelse ikke har kunne få svar på deres spørgsmål hos nogle af de otte danske banker, der er genstand for undersøgelsen.

- Vi har brug for mere tid til at spørge og mere tid til at hente oplysninger. Vores foreløbige opgørelser viser, at der ikke er styr på det, siger Jesper Berg, der er direktør for Finanstilsynet på en pressemøde søndag.

I sin redegørelse skriver Finanstilsynet:

- De modtagne svar tyder på, at der i flere af de adspurgte banker hersker en kultur, hvor der ikke er tilstrækkelig fokus på vigtigheden af hvidvaskreglerne og deres forrang frem for øget indtjening.

Redegørelsen får regeringen til at indkalde Folketingets partier og særligt partierne i forligskredsen om finansiel regulering til forhandlinger efter sommer, oplyser erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) på samme pressemøde.

- Det er de enkelte direktioner og bestyrelser i bankerne, der er ansvarlige for, at reglerne overholdes. Regeringen vil derfor analysere nærmere, om de nuværende bestemmelser om egnethed og hæderlighed i den finansielle lovgivning bør skærpes.

Hverken Troels Lund Poulsen eller skatteminister Karsten Lauritzen (V) fremlagde søndag regeringens forslag, men løftede sløret for at et forhøjet bødeniveau, hvis bankerne ikke overholdt reglerne, vil blive et af forslagene.

- Det behøver dog ikke kun være en stramning af reglerne. Det kan også være, at der skal tilføres flere ressourcer, så der er flere kræfter til at håndhæve de regler, der er, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.