Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansministeriet afviser Nyrups opsang om Dong

Finansministeriet mener, at Poul Nyrup skyder helt fejl med sin kritik af forløbet omkring salget af Dong.

Finansministeriet afviser Poul Nyrup Rasmussens kritik af DONG-salget til Goldman Sachs.
Finansministeriet afviser Poul Nyrup Rasmussens kritik af DONG-salget til Goldman Sachs.

Finansministeriet er helt uenig i den kradse kritik, som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen retter mod ministeriet i magasinet Ræson.

Kritikken kommer oven på Rigsrevisionens rapport om salget af en større andel af Dong til Goldman Sachs i 2014.

Siden da er værdien af Dong steget markant, og Finansministeriet med den daværende finansminister, Bjarne Corydon (S), i spidsen er anklaget for at sælge alt for billigt.

En rapport fra Rigsrevisionen kritiserer Finansministeriet for ikke at have dokumenteret forløbet ordentligt. Blandt andet er Goldman Sachs' bud leveret mundtligt, og overvejelserne om salget er ikke dokumenteret.

I interviewet siger Poul Nyrup Rasmussen, at det ligner, at Finansministeriet har udøvet censur omkring fakta om sagen.

- Finansministeriet kan klart afvise, at vi over for Rigsrevisionen har "været fremme med den store censor-tuschpen" eller har mistet eller bortskaffet dokumenter.

- Som loven kræver, har Rigsrevisionen haft adgang til alle dokumenter i deres fulde omfang også de dokumenter og passager, som Finansministeriet anser som fortrolige, skriver Finansministeriet i et svar til kritikken.

Ud over opfattet hemmeligholdelse af dokumenter anklager Poul Nyrup Rasmussen Finansministeriet for at have leveret et "totalt svigt" i forhold til at beskytte samfundets værdier.

Ifølge Poul Nyrup er alternativer til salget til Goldman Sachs ikke undersøgt ordentligt.

- Rigsrevisionens kritik af Finansministeriet går på, at der ifølge Rigsrevisionen burde være udarbejdet yderligere dokumenter i forbindelse med kapitaludvidelsen. Denne kritik tager Finansministeriet naturligvis til efterretning.

- Rigsrevisionen konkluderer dog samtidig, at buddet fra Goldman Sachs var det eneste, der kunne opfylde Dongs kapitalbehov, skriver Finansministeriet.

Poul Nyrup Rasmussens kritik kommer i et længere interview i Ræson, hvor Finansministeriet ikke er blevet hørt før udgivelsen.

- Finansministeriet er ikke blevet kontaktet i forbindelse med artiklen, og har dermed ikke haft mulighed for at svare på de meget grove anklager. Dette er i strid med god presseskik, skriver Finansministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.