Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansministeriet afviser kritik omkring asyludgifter

Finansministeriet har ikke overdrevet udgifter til asylansøgere, som omtalt i Radio 24syv, siger ministeriet.

København: Det passer ikke, at Finansministeriet har overdrevet de danske udgifter til asylansøgere, som det blev omtalt i Radio 24syv fredag.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Ministeriet har givet Den internationale Valutafond, IMF, de oplysninger, som IMF bad om, oplyses det i meddelelsen.

- Dette er en meget grov anklage, som Finansministeriet ikke er blevet forelagt, før offentliggørelsen af nyheden, og som ministeriet derfor heller ikke har haft mulighed af at undersøge rigtigheden af før offentliggørelsen, skriver Finansministeriet.

Ministeriet påpeger, at IMF har valgt at bringe Danmarks samlede udgifter til asyl og integration i rapporten, som sammenligner udgifterne på tværs af lande. Det sker, selv om der er store forskelle på data, så det kan være svært at sammenligne tallene.

- I nogle andre lande er sådanne integrationsudgifter ikke helt omfattet, fordi der mangler oplysninger, hedder det i IMF's mail til Finansministeriet.

- Finansministeriet har leveret de efterspurgte tal. Sammenligningen med andre landes ufuldstændige oplysninger må stå for IMF's egen regning, skriver Finansministeriet.

På hjemmesiden fm.dk er der en planche, som Finansministeriet i december 2015 fremlagde for IMF. Her havde Finansministeriet fejlagtigt fået summen til 11,5 milliarder kroner, men udgiften er kun 11 milliarder kroner, som IMF senere har fået oplyst.

Ritzaus har forgæves forsøgt at få en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og departementschef Martin Præstegaard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.