Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansminister vil sikre mere kapital til iværksætteri

Regeringen løfter lidt af sløret for, hvad den vil spille ud med i næste uge, som ventes at blive højspændt.

Finansminister Kristian Jensen, Venstre..
Finansminister Kristian Jensen, Venstre..

Alt for mange gode idéer ligger i folks skrivebordsskuffer, mener regeringen, der derfor vil gøre det nemmere at investere i nystartede virksomheder.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V) på en konference om vækst på Christiansborg, som handler om, hvor væksten skal komme fra i fremtiden.

»Sagen er, at der er for få, der er klar til at investere i nystartede virksomheder, der er for mange idéer, der ikke bliver til noget, fordi kapitalen ikke er der,« siger han.

Meldingen kommer forud for næste uge, som ventes at blive politisk højspændt. Trekløverregeringen præsenterer sit vækstudspil sammen med et bud på en skattereform og næste års finanslov.

»Vi arbejder på modeller, der gør det nemmere at rejse den nødvendige kapital for at omsætte en god idé til en konkret virksomhed og dermed arbejdspladser,« siger Kristian Jensen.

Han peger på, at de offentlige myndigheder kan blive mere smidig og hurtigere til at reagerer.

Konferencen afholdes onsdag af fem centrale aktører i dansk erhvervsliv. Det er branche- og arbejdsgiverorganisationerne Horesta, Dansk Energi, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier og Lægemiddelindustriforeningen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.