Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Finansminister: Vi skal længere end målstregen for FN-mål

Danmark er duks, når det gælder implementeringen af FNs verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Danmark er duks, når det gælder implementeringen af FNs verdensmål for en bæredygtig udvikling.
Danmark er duks, når det gælder implementeringen af FNs verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Danmark vurderes til at være blandt de lande i verden, der er længst i forhold til at nå FNs verdensmål om en bæredygtig udvikling.

Finansminister Kristian Jensen (V) har tirsdag sendt Folketinget en rapport om, hvordan det går med de 17 verdensmål, der blev vedtaget under dansk formandskab i 2015.

»Vi er kommet langt, men hvis verden som gennemsnit skal nå verdensmålene skal nogle lande længere end i mål.«

»Danmark er blandt de lande, der er så godt rustet og har så mange løsninger på miljø, klima, sundhed og fødevareområdet, at vi skal mere end i mål,« siger han.

Rapporten, der er udarbejdet af Finansministeriet, viser, at for langt de fleste indikatorer er der tale om en positiv udvikling i Danmark.

Det gælder eksempelvis det grønne område, klimaet, sundhed og det økonomiske område.

Der er også nogle målsætninger, hvor udviklingen er i negativ retning eller stagnerende. Det gælder gabet mellem mænd og kvinder i job, hjemmehjælpsmodtageres tilfredshed og mængden af korruption.

Men generelt går det så godt, at Danmark også har øje på, hvordan det går med implementeringen i andre lande.

»Vi hjælper både ude og hjemme. Ude hjælper vi blandt andet gennem den nye verdensmålsfond, som vil generere lån og aktiviteter for op til 30 milliarder kroner over de kommende år,« siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.